Щось тут не так

Натрапила на ось це повідомлення, і як курець чогось регочу. 
"Как сообщили представители коалиции общественных организаций и инициатив “За свободную от табачного дыма Украину”, курильщиков за последние годы стало больше."
Професіоналізм активістів вражає, а ініціативність суцільно у руках громадян, з якими воюють організовані борці зі шкідливими звичками. Хто чинить правильно я не знаю, бо упереджена.
"
Согласно результатам опроса, рост произошел преимущественно за счет молодых малообеспеченных мужчин из небольших населенных пунктов."
Здавалося б, куди малозабезпеченим ще гроші витрачати. Може це намагання хоча б виглядати мужньо та імпозантно?
"По мнению представителей коалиции “За свободную от табачного дыма Украину”, итоги соцопроса красноречиво говорят о том, что сигареты для украинцев становятся все доступней, и это является одной из причин увеличения числа курильщиков."
Цигарки дорожчають. Здається, ще на початку року звичне  «Marlboro» коштувало 13 грн, а зараз вже 15. Тому доступні мені зараз «President» (8 грн). За умови подальшого зростання цін готова перейти на «Ватру» без фільтру. 
"Увлеченность населения Украины табакокурением, по оценкам специалистов, приобрела масштабы эпидемии."
Чи можна зробити висновок, що малозабезпечені чоловіки з невеликих населених пунктів — епідемія в країні?

26 коментарів

Георгій Вдовиченко
Повідомлення на яке Ви посилаєтесь опубліковане в січні 2005. То був «чудовий» час, коли Chester коштував 3 грн. Такі низькі ціни звичайно провокували «епідемію», коли українці стали найбільш залежною нацією від цигарок.
Георгій Вдовиченко
Я забув додати — в Європі, найбільш залежною нацією від цигарок в Європі
Татьяна Таран
… Раптово. Як зараз, і не від цигарок, а від самої Європи. Копіювання образу без змісту.
З тим же законом про заборону паління у громадських місцях по-європейськи, без визначення місць для паління по-українськи.
Святослав Вишинський
До речі, якщо в Україні стільки курців — чому вони не влаштували «сигаретні бунти» чи хоча б масові виступи біля місцевих органів влади з вимогою або визначити місця для паління в найкороткший термін? Біля Чернівецької міської ради мали би стояти і показово курити десятки тисяч людей.
Татьяна Таран
Власне, звідки й взяла публікацію: https://www.facebook.com/groups/prava.kurtsiv/permalink/522644734471514/
Уявляю реакцію громадськості на «сигаретний бунт» :) Гарна ідея.
Цікаво, є курці зараз у кабінеті Михайлішина серед підприємців «калинки»? Всіх зайців постріляли б.
Татьяна Таран
Не перевірила, дякую. Актуальність втрачено. Та й не ціни першочергово провокують попит, як на мене. Копіювання звичок та образів «блискучого життя». Я починала ще з поштучного продажу. Від скуки і дівочого «посумувати у вікно».
Георгій Вдовиченко
Чесно кажучи, я після 6,5 років куріння кинув цю звичку, коли «Честер» почав коштувати більше 10,5 грн;)
Татьяна Таран
Чесно заздрю :)
Георгій Вдовиченко
Я кинув, мабуть, з 200-ї спроби. Нема чому заздрити.
Святослав Вишинський
Зараз ціни на цигарки високі, але курців особливо не меншає. Аналогічно буде з алкоголем.
Татьяна Таран
Як мені казала одна людина, «Підвищення цін на алкоголь особисто мене стимулюватиме заробляти ще більше».
Святослав Вишинський
Російський досвід також демонструє, що підвищення акцизів на алкоголь стимулює підпільне виробництво дешевої горілки і зростання смертності вже від отруєнь.
Георгій Вдовиченко
За 4 роки кількість курців скоротилася на 17%. Я вважаю, що це надзвичайно позитивний результат. Справа в тому, що лише високими цінами ситуацію суттєво не зміниш. Необхідна серйозна робота громадських організацій і МОЗу.
Татьяна Таран
Так, до високих цін додати активність законних заборон і більшу частину населення у кухні «пальонку» пити загнати. Саме такий спротив викличуть. Майже 90-ті будуть.
Репресії замість прийняття факту існування різних «неправильних» звичок, течій та взаємодії з ними — не вихід.
А з цінами, мені імпонує варіант заробляти більше.

Георгій Вдовиченко
Питання в тому, що ніхто не втручається в особисте життя, але система охорони здоров'я фінансується усіма громадянами спільно. Але на заклади системи охорони здоров'я лягає велике навантаження через таку життєву позицію, через хвороби органів дихання, серцево-судинної системи і т.д. і т.п., про онкологію я взагалі мовчу. Скільки це коштує системі охорони здоров'я?

Тому ті, хто робить свідомий життєвий вибір — курити, повинен не тільки «насолоджуватись», а й платити більшу ціну за утримання закладів охорони здоров'я.
Святослав Вишинський
Це, до речі, дуже конструктивне зауваження. Особливі розцінки на лікування для тих, хто знищує власне здоров'я свідомо.
Татьяна Таран
Які розцінки? Ми й так кожен зі свого карману лікуємось. Швидка ще може вколоти щось безкоштовне і першої необхідності+пільговики з хронічними хворобами у аптеках.
Страхова медицина, накопичувальна пенсія — було б справедливо.
Татьяна Таран
Яке навантаження лягає на мед. заклади? Це їх робота і хліб. І палять самі медики ого-го, знаю. Не буде захворювань внаслідок паління, витрати з мед. закладами залишаться, бо так має бути, болячки вічні, різні і раптові теж є. До речі, а скільки це коштує системі ОЗ?
Це як казати новонародженому, щоб добре думав перед життям, бо може переплатити за наслідки своїх рішень, а потім все одно померти.
Георгій Вдовиченко
Паніка і всі ці промови про «репресії» — це чудова інформаційна технологія в Україні, яка працює на руку закордонним виробникам, яким треба шукати нові ринки збуту, яким абсолютно нецікаво що тут відбувається
Татьяна Таран
Я не панікую :)) Мене ППС частенько репресує (не на зупинках, не на дит. майданчиках, а просто на вулицях). Громадське місце — планета Земля. Де позначки «місце для паління» на звичайних вулицях?
Георгій Вдовиченко
Коли тобі 12-16 років, набагато простіше почати курити, коли пачка коштує 3-4 гривні, бо такі гроші без проблем можна витрачати з кишенькового бюджету. Але справа стає більш проблематичною, коли треба платити 12-15 грн/день. Статистика показує суттєве скорочення саме для вікової категорії 14-29 р
Татьяна Таран
Ну, то для підлітків з цінами та забороною продажу неповнолітнім все правильно. А коли людина сама собі заробляє і свідомо вирішує витрачати свої гроші на цигарки, то чи виглядатиме втручання дорослих з МОЗу і гр. організацій у особисте життя правильним?
Ще б визначили місця для паління у громадських місцях, а то ППС-ники просто посеред дороги закон знають, а їм у відповідь невизначено руками махати не хочеться.
Георгій Манчуленко
Покінчив з курінням 25.11.2003 р. і маю спокій.)))
Татьяна Таран
Щаслива Ви людина, направду :)
Георгій Манчуленко
Приєднуйтесь до нашого товариства!:)))
Татьяна Таран
Може колись й створемо таке собі ВАТ :))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте